Hastalık yoktur hasta vardır!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Hastalık yoktur hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tedavisi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza danışınız.

Kilo Vermenin Faydaları

Kilo Vermenin Faydaları


Kilo vermenin faydaları


Kilomuzun %10'unu vermenin Faydaları

(Bu yazı fazla kilolu insanlar için yazılmıştır.)

Vücut ağırlığınızın sadece %5-10’unu vermek küçük bir hedef gibi dursa da vücudumuzdaki etkileri çok büyüktür.

Bu kilo kaybı özellikle kalp hastalığı ve diyabet gibi kronik durumlar için riskinizi ciddi ölçüde azaltabilir.


1-Kanser Riski Düşer

Aşırı kilo ve obezite, çeşitli kanser türlerinin riskinin artmasıyla ilişkilidir.

Aşırı vücut ağırlığının;

  • Artan inflamasyon,
  • Hormonal dengesizlikler,
  • Hücre büyümesinde değişiklikler

gibi birkaç farklı şekilde kanser riskini arttırabileceği düşünülüyor.

Fazla kilo özellikle hormonal özellikli kanserlerde daha da önemlidir. Meme kanseri hücrelerini tüpte ürettiğimizde, meme kanseri olmayan ancak kilolu bir kadının serumuyla beslerseniz gelişimleri çok daha hızlı ve agresif olurken, normal bir kadının serumuyla beslersek daha yavaş oluyor.


2-Daha iyi bir UYKU

İnsanların kilo verirse daha iyi bir uyku çektiği bilimsel araştırmalarda kanıtlanmıştır.

Uyku kalitesini önemli bir ölçüde düşüren uyku apnesi fazla kilolu kişilerde tam 10 kat daha fazla görülmektedir. Kilo vermek de uyku apnesinin en önemli tedavi basamaklarından biridir.


3-Hamilelik şansını arttırır.

Kilo vermek gebe kalma şansını arttırmaya yardımcı olur.

Aşırı kilo doğurganlığı etkileyebilir. Ayrıca obezite ile ilişkili hormonal bir durum olan polikistik over sendromuna (PCOS) sahip olmak, infertilitenin yaygın sebeplerinden biridir.


4-Daha iyi bir ruh hali

Kilo kaybı sadece fiziksel sağlığa iyi gelmez. Kilo vermek aynı zamanda ruh halini iyileştirir ve zihinsel sağlığı arttırır.

Obez yaşlı yetişkinler üzerinde yapılan bir çalışmada önemli bir kilo kaybından 3 ay sonra daha az gerginlik, depresyon, öfke ve yorgunluk bildirilmiş.

Sağlıklı bir kiloyu korumak, depresyon, anksiyete ve diğer zihinsel sağlık sorunları riskini azaltır.


 5-Kalp hastalıklarına karşı korur

Kilomuzun 6 ay içerisinde %10'unu vermek bizi kardiyovasküler sistem hastalıklarından yani kalp ve damar hastalıklarına karşı korumaktadır. Bunun için çeşitli makaleler yazılmıştır. 

Kandaki yağ düzeylerimizi yani lipit profilini normale getirir. Kilo kaybı, egzersizler ve sağlıklı beslenme ile kalp ve damar tıkanması gibi hastalıklardan korunabiliriz.

 

 UYARI!!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için kullanılamaz. Doktorlar en güncel tedaviyi uygulamalıdır ve yazar sitede yazdıklarından sorumlu tutulamaz. Hastalık yoktur, hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Doktorunuzun verdiği tedavi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza iletiniz. 


Hiç yorum yok