Hastalık yoktur hasta vardır!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Hastalık yoktur hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tedavisi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza danışınız.

NEPTÜN - NEPTÜN HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

Neptün, Neptün soyer, Neptün gezegeni, Neptün özellikleri, Neptün uyduları, Neptün kova , neptün ile ilgili bilgiler, neptün rengi , neptün hakkında kısa bilgi, neptün halkası var mı , neptünün kaç uydusu vardır, Neptün mitoloji, Neptün güneşe uzaklığı, Neptün ıcı, Neptün probiyotik, Neptünün özellikleri ??










NEPTÜN





Neptün gazlardan oluşan bir gezegendir. Dünyadan bakıldığında Neptün küçük, soluk bir ışıklı nokta olarak görüyoruz. Çok soluk olduğundan dolayı aslında mavi gözüken bu gezegeni çıplak gözle göremeyiz fakat Voyager 2 adlı uzay sondası tarafından çekilen görüntülerde oldukça ilginç bir mavi küre olarak görülmektedir. Bu maviliği atmosferinin dış katmanlarında bulunan metan gazı vermektedir. Neptün'ün güneşe uzaklığı dünyaya göre 30 kat daha fazladır.







 

    Neptün'ün 13 doğal uydusu bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüleri ve ilk keşfedilenleri Triton ve Nereid'dir. Voyager 2 sayesinde diğer uydularından da haberdar olabildik.




Neptüne ait öellikler;


  • Güneşten uzaklığı yaklaşık 4500 milyon kilometre
  • Ekvator çapı 49.500 km ( Dünyanın ekvator çapı 12.756 km)
  • Kütlesi dünyaya göre 17,2 kat fazladır.
  • Yer çekimi dünyaya göre 1,12 kat fazladır.
  • Ortalama sıcaklık -200 °C dir.
  • Atmosferi oldukça yoğundur.
  • 13 tane uydusu vardır.


Dünyadan yay gibi görülen halkaları mevcuttur. Bunlar güneş ışığını yansıtan toz halkalarıdır. Gezegenin çevresi dediğimiz gibi metan bulutları ile kaplıdır ve güneş sistemine ait en hızlı rüzgarlara sahiptir. Gezegenin dönme yönünün tam tersine olan bu rüzgarlar bazen saatte 2000 kilometreyi buluyor. 
Yörünge hızı 5.48 km/saniye olan Neptün kendi çevresinde bir turu 16 saat 36 dakika sürüyor. Neptün'ün 2/3'ü manto ve çekirdekten oluşurken geriye kalan kısmı gazlardan oluşmaktadır. Bu 1/3'lük kısım su, hidrojen, metan, helyumdan oluşur.

Aşağıdaki fotoğraflardan Neptün'ün çevresindeki toz halkalarını görebilirsiniz.

















Hiç yorum yok