Hastalık yoktur hasta vardır!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Hastalık yoktur hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tedavisi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza danışınız.

İnsanlar ne kadar uykusuz kalabilir ? Uykusuz kaç gün yaşayabiliriz ?

 İnsanlar uyumadan kaç gün yaşayabilir ? Uykusuz kaç gün yaşayabiliriz ?



8 saat uykumuzu almadığımız zaman (hatta kimilerine göre 9-10 saat) hepimiz yorgun oluruz. Dün gece 6 saat uyudum dün gece 7 saat uyudum çok uykusuzum çok yorgunum gibi birçok cümle ağzımızdan çıkmıştır. Fakat bir insan var ki 1965'te hem de 17 yaşındayken 11 gün uykusuz kalarak dünya rekoru kırmıştır. Uyumadan kaç gün yaşayabilirizin cevabı tam olarak bilinmese de şu zamana kadarki en büyük sayı 11 gündür (264 saat). Bu 17 yaşındaki gencin adı Randy Gardner'dır. Fakat Randy'nin beyni mikro uyku olarak adlandırılan ve beyin dalgalarının frekansının kısa süreli değiştiği evreye girip girmediği bilinmemektedir.

Deneyin sonunda artık Randy'nin gözleri açık bir bitkiden hiçbir farkı kalmamıştır. Daha yakın zamanlarda bu süreye ulaşılmasa da 8-10 gün süren uykusuz kalabilmiş denekler de bulunmaktadır. 



Etiket Bulutu

Uykusuzluk rekoru , 11 gün uykusuz kalan adam , Randy Gardner , Uykusuz kalma rekoru, insanlar kaç gün uykusuz kalabilir , kaç gün uykusuz dayanabilir , Kaç gün uykusuz kalırsak ölürüz ? 

Hiç yorum yok