Hastalık yoktur hasta vardır!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Hastalık yoktur hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tedavisi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza danışınız.

Hamile Kalmak İsteyenlere Dikkat - Covid 19 Ölü Doğum Riskini Arttırıyor!!

Covid 19 Ölü Doğum'u Arttırmakta


Covid 19 hamile


 Covid 19 pandemisi herkesi yıprattı. Birçok ölüme ve zorluklara sebep oldu. İnsanların hayatlarını riske atan hastalık daha doğmamış bebekleri bile etkileyebiliyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önemle Merkezleri tarafından yapılan araştırmalara göre hastaneye yatırılan hamile kadınların covid 19 pozitif olanların olmayanlara göre ölü doğum yapma riskinin daha fazla olduğu söylendi.

Mart 2020'den Eylül 2021'e kadar olan dönemde ülkedeki 736 hastanede gerçekleşen 1,2 milyon doğumda, Covid 19 virüsüne yakalanmayan hamile kadınlarda 155 gebeden 1'i ölü doğum yaparken Covid 19'a yakalanan kişilerde ise 80'de 1'i ölü doğum yaptı.

Covid 19'a yakalanan ve ek hastalığı olan kadınlarda bu oran daha da yüksek bulundu.

ABD Hastalık Önleme ve Araştırma Merkezleri yetkilisi Carla De Sisto yaptıkları değerlendirmede özellikle doğum yapacak olan kadınların aşı olmasının gerekliliği söyledi ve araştırmalar ile gösterdi.

Araştırmalar şu şekilde;

Araştırmaya gitmek için tıklayınız

1 yorum: