Hastalık yoktur hasta vardır!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Hastalık yoktur hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tedavisi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza danışınız.

GECELERİ OKSİJEN ÜRETEN BİTKİ - SANSEVİERA ( KILIÇ ÇİÇEĞİ - PAŞA KILICI )

 Geceleri oksijen üreten bitki , Sanseviera , Kılıç çiçeği , Paşa çiçeği bakımı, Paşa çiçeği nasıl çoğaltılır, Paşa çiçeği faydaları, paşa çiçeği fiyatı, paşa kılıcı çiçeği, paşa çadırı çiçeği, rüstem paşa çiçeği bakımı, paşa bıyığı çiçeği, Sanseviera bakımı, sanseviera renkli nasıl yapılır , Renkli paşa kılıcı gerçek mi, Sanseviera nasıl boyanır ? Renkli paşa kılıcı bakımı , Bodur paşa kılıcı , Bodur kılıç çiçeği bakımı , Sanseviera çiçeği fiyatları, Örgülü paşa kılıcı, Peygamber kılıcı çiçeği


KILIÇ ÇİÇEĞİ ( Kılıç çiçeği, Paşa kılıcı )

Sansaviera, Asparagaceae ailesine ait bir süs bitkisidir. Peygamber kılıcı, paşa kılıcı, renkli paşa kılıcı, renkli kılıç çiçeği gibi adlarla da halk arasında bilinmektedir. Bu çiçeğin yapraklarının 1 metreyi geçmesi halinde çeşitli dileklerin kabul olacağı ev alınacağı gibi çeşitli batıl inançlar toplumumuzda yer edinmektedir.



Kılıç çiçeğinin sert, kılıç benzeri, dik yaprakları ile karakterize son dönemde modern ve çağdaş ev tasarımları için ideal bir süs çiçeğidir. Bakımı son derece kolay olan bu bitki geceleri oksijen üretmesi ile ünlüdür. Fazla suya ihtiyaç duymayan bu bitki, bitki sahipliğine yeni başlayacaklar için idealdir. Batı Afrika'nın çorak çöllerinde özgü olan bitki günümüzde oldukça popülerdir. Çöl bitkisi olduğu için de güneş ışınlarına oldukça dayanıklıdır. Halkımızda ışıktan uzak tutarsak daha dik olur gibi yanlış inanışlar vardır. Aksine ışığı seven paşa kılıcı doğal ışıkta daha hızlı gelişim göstermektedir.

Güzelliği kadar da bir o kadar yavaş büyüyen süs bitkisi mümkünse bol delikli, geniş ve hava alan saksılarda yaşatılmalıdır. Fakat suyu fazla sevmediği doğrudur. Bu yüzden sadece toprak tamamen kuruduğunda su verilmelidir. Fazla su konulmuşsa drenaj deliğinden akan suyun hızla boşaltılması önerilir. Suyu ve besinleri depoladığından dolayı çok sulamaya ihtiyaç duymazlar.

Son yıllarda ise satış yapan kişilerce özel bir boya kullanılmakta ve çiçek büyüdükçe bu boya yayılmaktadır. Bu yüzden zamanla adının başına "Renkli" ifadesi gelmiştir. 




Merak edilen bir soru ise paşa kılıcı zehirli midir ? Cevap hafif zehirlidir. Yutulması halinde ağız ve mide tahrişi yapabilmekte ve olası kusmalara sebep olabilir. Kusmalar da daha çok tahrişe sebep olur tabi ki. Bu yüzden bu çiçekler küçük çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutulmalıdır.

Düz paşa kılıcı alıcı kimselerce estetik görünümünden dolayı daha çok tercih edilmiş ve örgülü olarak da satışları yapılmış. Düz paşa kılıcının fotoğraflarına bakmak için görsellere bakabilirsiniz.


Etiket Bulutu
Paşa çiçeği, renkli paşa kılıcı çiçeği gerçek mi ? , Kılıç çiçeği ne işe yarar ? Paşa kılıcı nasıl bir çiçek ? Paşa kılıcı güneş sever mi ? Kılıç çiçeği çiçek açarsa ne anlama gelir ? Kılıç çiçeği neye iyi gelir ? Kılıç çiçeği hangi ortamı sever ? Kılıç çiçeği ne anlama gelir ? Peygamber çiçeği , renkli çiçekler

Hiç yorum yok