Hastalık yoktur hasta vardır!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Hastalık yoktur hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tedavisi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza danışınız.

ABD Hazinesi Açıklama Yaptı : "Ülkeler dijital para veya bitcoin kullanarak ABD yaptırımlarından kaçamaz."

ABD Hazinesi Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo Açıklama Yaptı :



    Amerika Birleşik Devletleri hazine bakan yardımcısı Wally Adeyemo CNBC muhabiriyle yaptığı röportajda CBDC'lerin (Central Park Digital Currency) ABD yatırımları için herhangi bir tehdit oluşturmadığını ifade etti. 

Wally Adeyemo, ülkelerin ABD yaptırımlarından kaçınmak için CBDC'lerin işe yaramayacağını çünkü Global ekonominin birbirine bağlı olduğunu ifade etti.

Çeşitli ülkeler CDBC çalışmaları yapsalar da yabancı şirketlerin birçoğunun ABD doları üzerinden iş yaptığını vurguladı. ABD ekonomisinin dünyada "bir numara" olduğunu ve bunun devam edeceğini belirtti.

Daha önceden Rus Oligark Oleg Deripaska, Rus hükümetinin ABD dolarını zayıflatmak ve ABD yaptırımlarından kaçınmak için Bitcoin'i benimsemeleri gerektiğini söylemişti.

Buna karşın Hazine bakan yardımcısının açıklaması şu şekilde;

"Dijital Ruble veya başka dijital para birimleri devreye girse bile küresel ekonomi hala birbirine bağlı olduğu için ABD yaptırımlarının ülkelerin ekonomilerini etkilemesi için hala bir alan olacağına inanıyoruz."

Bakan yardımcısı bu kriptoparaların ülkeler ve insanlar tarafından benimsendiğini ve benimsenmenin de artacağını kabul etti. Fakat ABD dolarının yine dünyadaki en baskın para birimi olmaya devam edeceğini savundu.

"Bildiğimiz şeylerden biri dijital varlıkların ekonomi için birçok yönden bir fırsat sunduğu ancak bunun yanında potansiyel olarak zorluklar da sunuyor. Doların dünyadaki konumunu yönlendirecek olan şey ABD'nin ekonomik yatırımlar konusunda verdiği kararlardır. Ekonomimizin büyümesi küresel ekonominin büyümesi için de bir fırsat ve bu gerçekleştiğinde dolar dünyada baskın para birimi olmaya devam edecek. "

Hiç yorum yok