Hastalık yoktur hasta vardır!!

Sitede anlatılan tedaviler ve kullanılan ilaçlar bilgilendirme amaçlıdır. Hastalık yoktur hasta vardır. Verilen tedaviler kişiden kişiye değişebilir. Doktorunuzun tedavisi sizin için en iyi tedavidir. Sorularınızı doktorunuza danışınız.

500 Milyon Yıllık Devasa Canlı

YARIM MİLYAR YIL ÖNCE YAŞAMIŞ DEVASA CANLI     




    Hepimiz biliyoruz ki ilk su canlılarının çoğu işaret parmağımız kadar. Fakat bilim insanları geçtiğimiz günlerde Royal Society Open Science'de bir makale yayımladı. Makalede bahsedilen Titanokorys Gainesi olarak adlandırılan ve 500 milyon yıl önce yaşamış bu canlı o dönemdeki (Kambriyen Dönemi) en büyük canlılardandır. Neredeyse yarım metre olan ve çevresindeki canlılara göre devasa boyutta olan bu canlı küçük yüzücüleri avlayan yırtıcı bir eklembacaklıdır. En dikkat çekici özelliği ise kafasının vücuduna oranla çok uzun olmasıdır.

   





Etiket bulutu
Yarım milyar yaşında canlı , 500 milyon yaşında , titanokorys gainesi , titanocorys gainesi , devasa canlı bulundu , okyanusta canlı bulundu , devasa su canlısı , eklembacaklı , devasa eklembacaklı , Yırtıcı eklembacaklı , kafası büyük canlı , kabriyen dönemi



Hiç yorum yok